Webbsändning av SSA-rikskonferens 2017

PROGRAM RIKSKONFERENS Samverkan skola-arbetsliv 2017

Fredag 21 april – Sändningstider

8.45-8.55 Godmorgon!
Sång med känsla av frihet och fred, kärlek och vänskap. Spela så mår själen bra! Elever från Hålabäckskolan väcker oss med härlig musik! Upplev också en ljusmanifestation för barns rättigheter. Ljuslyktor skapade av förskolebarn i Kungsbacka.

Välkomna till en ny dag! Teo Härén, Millie Skoglund och Ali Akbar Naseri reflekterar tillsammans med publiken kring gårdagen.

9.10-10.00 Björn Söderberg – inspiration, entreprenörskap och socialt ansvarstagande
Björn visar hur vår livsstil inte är hållbar, men samtidigt hur vi kan förändra. Hur vi är våra egna mentala spärrar, vanor och ursäkter som hindrar oss från att förverkliga våra idéer och drömmar. Och hur man bryter sig loss och börjar driva förändring. Den som inte har misslyckats har aldrig försökt! Lyssna på en entreprenör utan gränser! Björn Söderberg blev vald till Årets talare i Sverige 2008 och fick Göteborgspriset 2012 för sina betydande insatser inom hållbar utveckling. Idag driver han flera företag i både Nepal och Sverige.

10.00-10.30 Paus

10.30-10.55 Internationella lärande exempel
Ulrica Alnebeck, rektor Furulidsskolan och Jessica Rehnqvist, förstelärare Aranäsgymnasiet delar med sig om sina internationella samarbeten. Vad har de samarbetena handlat om? Vad har de lärt sig? Vad är deras tips för att komma igång och lyckas med samarbeten internationellt.

10.55 -11.30 Samverkansplattformer och initiativ med mål att stärka kvalitet och attraktivitet för branscher och utbildningar.
Vård- och omsorgscollege och Teknikcollege äntrar scenen. Collegekonceptet är en samverkansform med positiva resultat och effekter.
Carin Bergström utvecklingsledare vid Vård- och omsorgscollege och Patrik Laanemets kommunikatör vid Teknikcollege, båda på nationell nivå,
samt Monica Wallström och Anders Thelander ordförande i regionalt Vård- och omsorgscollege respektive Teknikcollege i Göteborgsregionen
berättar om de utmaningar de stod inför vid starten, vilka resultat de ser i dag och hur de ser på framtiden.

11.30-11.45 WorldSkills Sweden – Yrkesskicklighet och ambassadörer i världsklass
Yrkeslandslaget – Sveriges viktigaste landslag! Ta del av effekt och framgång för att synliggöra yrkesutbildningar genom att erbjuda arenor med ”prova på”,
information och tävling. Möt Pontus Slättman, VD för Worldskills Sweden och Frida Gustafsson, fordonslackerare och silvermedaljör i Yrkes-VM i Sao Paulo.

11.50-12.50 Paus i sändningen

12.50-13.05 Summering 2017 års Samverkan skola-arbetslivskonferens!
Årets moderator med sidekicks tackar för sig och Frida Svensson, projektledare för SSA-konferensen 2017 summerar konferensen.
Barn från Stegatorps förskola lämnar över stafettpinnen till nästa års värd – Sundsvall.

13.05-13.15 Välkomna till Sundsvall 2018