UF-rådgivare

Att vara rådgivare till ett UF-företag är både lärorikt och roligt samtidigt som du gör en insats för unga människor. Med din erfarenhet från arbetslivet är du en viktig tillgång för UF-företagarna och genom ditt engagemang får eleverna inblick i näringslivet och tillgång till en rad nyttiga kontakter.

Vad är UF-företagande?

UF-företagande är en utbildning för ungdomar mellan 16 och 20 år som vill prova på att driva ett eget företag. Förutom kunskaper om företagande och kreativitet får ungdomarna kontakter inom näringslivet och erfarenhet av olika ansvarsområden som finns i ett vanligt företag. Att driva UF-företag innebär att under ett år starta, driva och avveckla ett företag. För att lyckas krävs det att alla i företaget tar ansvar, samarbetar, löser problem och fattar beslut. Utbildningen UF-företagande ges på flera av Kungsbackas gymnasieskolor och läses som en del av den ordinarie utbildningen.

Rollen som rådgivare

Under året som rådgivare kommer du att coacha ett UF-företag. Med din erfarenhet från arbetslivet kommer du att vara en viktig tillgång för UF-företagarna. Genom ditt engagemang får UF-företagarna inblick i näringslivet och förhoppningsvis tillgång till en rad nyttiga kontakter. Huvudansvaret för företaget har UF-företagarna själva, men tillsammans med dig har de bättre förutsättningar för att lyckas med sitt UF- år.