SSA-konferensens moderator pratade kreativitet

Teo Härén är SSA-konferensens moderator och inledde den med enkla tips till oss i publiken om hur vi kan bidra till energin i konferensen. Resultatet? Många spontanapplåder och välförtjänta stående ovationer till alla föreläsare. Aranästeaterns proffsiga tekniker och de ungdomar som bidrog på olika sätt; allt från sång till att hälsa välkomna uppskattades också av den erfarne föreläsaren Teo.

Olikheter berikar – var nyfiken på andra 

Med flera målande exempel från olika delar av världen delade Teo under eftermiddagen  med sig av sina erfarenheter kring fenomenet kreativitet. Tillsammans med sin bror Fredrik har han studerat hur kreativitet kan uttrycka sig på olika sätt; I Japan tar man hellre små steg och förbättrar lite i taget – kan det kanske bero på rädslan att begå stora misstag då det i forna dagar ledde till harakiri? Kan USAs offensiva tro på att inget är omöjligt härstamma från egenskaper hos alla de som flydde från ett fattigt Europa? I Zimbabwe kan det svenska ordspråket Nöden är uppfinningarnas moder uppfattas som en förolämpning – i ett fattigt och oroligt land gäller motsatsen ”security is the mother of all inventions”, att vara trygg är en förutsättning för att var kreativ.

Kort sagt; alla människor är kreativa men det tar sig olika uttryck. Det gäller därför att vara ödmjuk och nyfiken på hur andra tänker i förändringsprocesser. Viktigt att ha med sig när vi ska levlar samverkan!

Om Teo Härén

Efter + 1 500 föreläsningar i mer än 25 länder är Teo en av Sveriges allra mest erfarna föreläsare. Det märks. Både på scenen, på publikens reaktioner och på utvärderingarna. Teo är expert på ”inspiration”. Publiken lämnar föreläsningen med ny energi, och med en vilja att förändra! Teo utmanar, väcker tankar och gör oss modiga!