Skarpt uppdrag för Beda Hallbergs elever

Vi på Beda Hallbergs gymnasium fick en fråga från Frida Svensson, projektledare för SSA-konferensen 2017,  om vi kunde tänka oss att göra ett skarpt projekt i engelska för deras räkning. Det gällde översättningsarbete av dokument till den stora SSA-konferensen (Samarbete – Skola – Arbetsliv) som ska äga rum i Kungsbacka i april.

Eftersom vi på Beda är pigga på utmaningar och skarpa uppdrag tog vi oss direkt an uppdraget med gott mod. Eleverna fick originaltexten och vi diskuterade lite kring vad SSA och Made by Kungsbacka är, för att sedan börja jobba med att hitta ord och formuleringar. Eleverna jobbade individuellt eller i par och diskuterade, googlade och testade sig fram för att hitta bästa formuleringarna.

Jag, som lärare, gick runt och lyssnade och bollade idéer. När ett första utkast var klart lämnade eleverna in sina texter till mig för att få lite feedback innan de lade sista handen vid sin text. De bästa texterna skickade jag till Frida och där valdes en ut som ska publiceras på SSA-konferensens hemsida.

Vinande bidrag var Johanna Harnings, Samhällsvetenskapliga programmet år 1 på Beda Hallbergs gymnasium.

Här kan ni se materialet. 

/ Benita Nordberg, Beda Hallbergs gymnasium