Kickoff för blivande UF-företagare

Under tisdagsförmiddagen var det kickoff för årets blivande UF-företagare från Elof Lindälvs gymnasium och Aranäsgymnasiet. Inspiration inför det kommande UF-året var temat för dagen.

Upplever företagets livscykel

Ung Företagsamhet är ett utbildningskoncept för gymnasieelever som vill driva eget företag. Under ett läsår får eleverna uppleva ett företags hela livscykel genom att starta, driva och avveckla ett UF-företag.

Affärsidén är viktig

Eleverna är just nu mitt uppe i att fundera på sina affärsidéer men många hade faktiskt redan bestämt sig. I pausen träffar vi Emil Hammar, William Efraimsson och Olle Gillmor från Aranäsgymnasiet. Killarnas affärsidé är att sälja second hand t-shirts med tryck.

– Miljötänket är viktigt för oss och vi bestämde oss ganska tidigt för vad vi ville göra. Vi har fått inspiration från tyska konstnärer och tänker oss bland annat att trycka t-shirts med avbildning av brunnslock, säger Emil Hammar.

Även Saga Lindström, Stephanie Richardsson, Annie Eriksson, Elin Dunér och Linnea Högberg från Elof Lindälvs gymnasium har hittat sin grej. Tjejerna kommer att sälja to-go saker.

– Vi har ett samarbete med Saga form och kommer bland annat att sälja vattenflaskor i färgerna rosa och guld, berättar Saga Lindström.

Utvecklande och lärorikt

Ett UF-år är mycket utvecklande och som elev behöver du ta många egna initiativ och ta kontakter utanför skolans väggar. Att driva ett UF-företag är en bra förberedelse inför livet efter gymnasiet och en bra merit att ha med sig i framtiden.

Läs mer om Ung företagsamhet