Hej Printforce och Lars Jönsson!

Yrke: VD på Printforce, ett tryckeri i framkant(om han får säga det självJ)

Vad är det bästa med ditt yrke? Denna bransch är ständig utvecklande vilket är roligt, innebär ett högt tempo och med en stor variation och det gillar jag.

Vilken utbildning har du? Gick 2-årig ekonomisk, som programmet hette på den tiden. Dessutom ett gäng interna säljkurser men inga akademiska poäng här inte…

Hur ser din yrkeserfarenhet ut? Har jobbat i branschen i drygt 30 år med ett antal olika sorters tryckeriföretag, men också dessförinnan gästspelat några år på en reklambyrå.

Fakta om företaget: 2011 startades det grafiska Printforce i den formen som det har nu. Företaget har 7 anställda över året.

Vilka tre viktigaste delar letar ni efter när ni anställer? Vi måste ha personal med rätt inställning, det vill säga någon som är utvecklingsbar, social och lite innovativ, eller finurlig. Vi kräver ingen specifik utbildning för att anställa. Här lär vi upp alla på plats.

Skulle du/ni kunna tänka er att samarbeta med elever i något gemensamt uppdrag? Absolut, eftersom att varken jag eller någon på företaget är värsta fenan på sociala medier, Facebook och Insta, så skulle vi absolut behöva lite yngre förmågor och input inom det området.

Största utmaningen:
Denna bransch är i ständig utveckling vad gäller teknik på olika maskiner så det krävs verkligen att all personal ständigt står på tå för att hänga med. Det kan vara skillnaden mellan konkurs och succé. Se bara hur det gick för Kungsbacka Graphic…

Lars pratar fort och gärna om sin erfarenhet inom tryckeribranschen, och vi förstår att denna man verkligen brinner för sitt yrke. Han avslutar vårt samtal med att berätta att vid ett tillfälle när han inte arbetade i branschen, så påtalade hans fru att – Lars, du ska nog starta upp ett tryckeri igen, nu verkar du inte må riktigt bra! Så gjorde han det och det är vi i Kungsbacka förstås glada för.