19-21 april 2017 välkomnar vi Sverige!

Den 19-21 april 2017 arrangerar Kungsbacka den nationella Samverkan, skola och arbetslivs konferensen – SSA-rikskonferens. Arbetet med att planera är i full gång! Tema 2017? Levla samverkan!

Det som är unikt med konferensen i Kungsbacka är att flera hundra barn och elever har skarpa uppdrag kopplat till konferensen – i uppbyggnadsprocessen och under själva konferensen. Uppdragen är kopplade till elevernas kurser och mål och är integrerat i deras undervisning. Under konferensen kommer ni bland annat få möta dessa barn och elever, ta del av processerna, lärdomarna och resultaten säger projektledare Frida Svensson.

Den första SSA-rikskonferensen arrangerades 2003 i Gävle. Där och då bildades en nationell arbetsgrupp vars uppgift är att verka för en årlig konferens någonstans i Sverige med fokus på samverkan mellan utbildningsväsendet och arbetslivet från förskolan till högskolan. Nu har stafettpinnen kommit till Kungsbacka.

På Gävle kommuns webbplats kan du läsa mer om tidigare rikskonferenser.

– Konferensen handlar om inspiration, kompetensutveckling och möten, och målet är att alla som är med ska få verktyg att använda i sin vardag. Vi jobbar också för att bredda målgruppen i konferensen – arbetslivet saknas ofta . Kommer man från kommuner uppmanar  vi att man ska komma i team – förskolepedagoger, lärare, studie- och yrkesvägledare, skolledare, HR-avdelningar, rekryteringscenter, politiker…fantastiska muskler för att börja levla tillsammans säger Frida Svensson.

Levla samverkan = att höja nivån

– Det handlar om att oavsett hur mycket eller lite man samverkar idag, kan alla utvecklas, hitta nya vägar och inspireras, säger Frida Svensson.

”Vasst, spetsigt och lite obekvämt”

Planeringen är i full gång med både innehåll och hur konferensen kan genomföras rent praktiskt. Konferensen ska hållas på Aranäsgymnasiet och Kungsbacka Teater och har plats för omkring 500 deltagare.

– Känslorna när man går ifrån konferens ska vara  både inspirerande, nytänkande men också lite obekvämt och vasst – alla måste rannsaka sig själva. Alla kan utvecklas, säger Frida Svensson.

Lokal konferens

Parallellt med den nationella konferensen arrangeras också en lokal variant av rikskonferensen för Kungsbackas egen personal.

– Det är vårt sätt att levla, avslutar Frida Svensson.

Varmt välkomna att levla med oss!

Den nationella konferensen har plats för 500 deltagare från hela Sverige. Då vill vi att det ska bli bra!

Den nationella konferensen har plats för 500 deltagare från hela Sverige. Då vill vi att det ska bli bra!

 

Vill du bidra till konferensen? Hör av dig till Frida Svensson!

Vill du bidra till konferensen? Hör av dig till Frida Svensson!

Kontakta gärna

Frida Svensson
0300-83 44 20
frida.svensson@kungsbacka.se